De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Meeting voor Mon Kessel-Lo: 4 nieuwe persoonlijke records

De meeting voor Mon in Kessel-Lo stond dit jaar met stip in de agenda van enkele Westelse atleten. Een groot deel van onze atleten startte met verschillende doelen op de 800m (comeback, PR, SB,...), Jan Van Leuffelen maakte er zijn flanders cup debuut op de 1500m & zoon Jelle hoopte dan weer de limiet voor het BK te lopen op de 3000m.

 

Supporters & atleten zakten dus met de nodige verwachtingen af naar de Leuvense afspraak op de flanders cup kalender.

In de eerste reeks van na-programma mochten Maarten Verbiest & Brian Van Den Bossche starten voor een rechstreeks duel. Voor Brian was dit de wedstrijd van de comeback. Maarten deed dan weer een (zoveelste) poging zijn SB scherper te zetten. De snelle wedstrijd beviel Maarten goed, enkel de laatste 40m kreeg hij het nog erg zwaar. Toch is de 1.53.72 goed voor een SB. Brian maakte een geslaagde comeback door te finishen in 1.56.86. Vervolgens was het aan Yann Bruers voor zijn comeback. Yann verrichte de laatste maanden enorm veel trainingswerk en hoopte deze inspanningen in Leuven te kunnen omzetten naar een leuke tijd. Yann liep een zeer attente wedstrijd en kon een nieuw persoonlijk record op de tabellen zetten van 1.56.98. De sterke prestaties van de andere 800m collega's motiveerden 1500m-loper (en nog steeds maar scholier) Thomas Vanoppen om alles te geven. Met zeer veel motivatie vatte Thomas zijn reeks aan. Misschien zelfs een beetje teveel motivatie. Een te snelle start zorgde voor een pijnscheut in de hamstrings. Thomas besloot niet op te geven en bleef de haas op de hielen zitten. Na het uitstappen van de haas nam Thomas de kop. In de eindsprint durfde hij niet voluit gaan . Thomas verbeterde ondanks deze ongemakken zijn persoonlijk record met meer dan een seconde. En nog belangrijker die eerste duik onder de 2 minuten is een feit: 1.58.87. 

Gelet op de jonge leeftijd van Thomas weten we dat deze talentvolle jongeman nog veel sneller kan op deze afstand.

 

Daarna was het aan Jan Van Leuffelen voor zijn 1500m. Als M50-er startte hij tussen het jonge geweld. Met vele atleten die zijn zoon zouden kunnen zijn. Jan liep een verstandige race met 4.45.56 als resultaat. Dat Jan de smaak van het pistelopen te pakken heeft is nu wel duidelijk. Vorige dinsdag liep hij in Beveren een 2mijl op de piste in 11.13.88.

 

Het was al bijna nacht toen Jelle Van Leuffelen zijn limiet-poging voor het BK scholieren (begin september in het eigen Herentals) mocht ondernemen. Jelle kende met een recent KLJ-kamp geen perfecte voorbereiding maar kon zich de laatste weken op training wel weer tonen. De gevraagde tijd voor dit Belgisch Kampioenschap bedraagt 9.20. Bij een eerdere poging strandde Jelle echter op 1 seconde. In de late race in Kessel-lo schoot Jelle echter raak. Een nieuw persoonlijk record van 9.15.13 en dus selectie. Jelle kan zich nu dus in alle rust voorbereiding op het BK, zonder te moeten jagen om de limiet.

 

proficiat!