De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Bk Brussel: 2 atleten presteren op niveau, Brent overtreft verwachtingen

3 Westelaars mochten op zaterdag aantreden op het Belgisch Kampioenschap 800m. Lukas en Maarten in de reeksen 800m. Voor Brent was dit meteen een rechtstreekse finale.

 

Lukas loopt de laatste weken enorm sterk op training & op wedstrijden, zijn persoonlijk record is amper 2 weken oud: gelopen te Lier.

Anders dan voorgaande jaren besloot de bond dit jaar de reeksen niet volgens willekeur in te delen. Op aanvraag werden telkens duo's trainingsmakkers bij elkaar in reeksen gezet, zodat men kon hazen voor zijn clubmaatje. Lukas kwam zo in de eerste reeks terech waar Aaron Botterman door zijn trainingsmakker naar een EK-limiet werd gelopen. Zeer snelle reeksen, dit wil zeggen gewoon volgen voor Lukas. Hij liep dan ook naar een snelle 1.55.52 (2de tijd ooit voor Lukas). Coach atleet waren hiermee zeer tevreden. Maarten kwam in de 2de reeks terecht. Om een nog steeds ongekende reden werd hij naar de 9de baan verwezen. Deze slechte baan in combinatie met wat geduw en getrek gaf geen ideale race. Toch liep hij nog een bevredigende 1.54.09.

Geen finale op zondag voor onze atleten, wel degelijke races.

 

Vervolgens was het aan Brent voor zijn 800m. Coach Leo Smets bezorgde ons volgend verslag:

 

Heroïsche strijd,
 
Zeg wel heroïsch, op een kletsnatte piste zo maar eventjes 12 sec sneller lopen dan je PR op de 800m, wie droomt daar niet van.
Wij dus, nadat de hemelsluizen werden dichtgedraaid was er een hele discussie over hoe men zou starten, één of twee reeksen.
Eens dat geweten was het aan Brent om de wedstrijd van z'n leven te lopen, eentje met twee doelen, een verbetering van zijn PR, check,  en als eerste eindigen bij T21 ook check.(onder de 2:33:...) 
Na een iets te trage start liep Brent bij het ingaan van de tweede ronde in tweede positie bij T21.
De inhaalrace werd ingezet en na 500m liep hij zijn concurrent voorbij en liet hem ter plaatse.
Nog een lange 300m maar we weten dat Brent op het einde nog een stevig sprint in huis heeft en dat was nodig want zijn rechtstreekse tegenstander was niet van plan om het hem zomaar cadeau te geven, maar die versnelling kwam te laat.
Met een tijd van 2:31:80 en een 7de  plaats in totaal, verwachtte iedereen een ceremonie voor de prestaties van de cat T21.
Maar waar ze vorig jaar nog apart werden gevierd werden nu T20 enT21 samen genomen en dus geen podium voor Brent.
Rare beslissing maar waarom vorig jaar wel apart en dit jaar dan weer niet, wij weten het niet
Wie kan ons hier een antwoord op geven?
 
Maar niet getreurd het was een leerrijke namiddag, veel bekend volk tegen gekomen, heel veel geleerd, zeker weten we komen volgend jaar terug.
Na vandaag zijn we er vast van overtuigd dat niet enkel Brent, maar ook onze twee (en wie weet nog andere) meisjes binnen hun niveau bij de top van België behoren.
 
Voor mij is Brent officieus BK 800m, officieel laat ik het over aan anderen.
 
Een dikke proficiat Brent
 
Leo